Oli Macaguifama Picual (Sagitario)

Oli d’oliva verge extra Macaguifama

9,95 €

Peso

- +

Oli d’oliva obtingut de les olives més resistents, d’on extraiem l’oli més estable i amb més cos.

Constitueix la varietat més estesa no només d’Espanya, sinó també del món, representant el 20% de l’olivar del món. Es calcula que a Espanya aconsegueix el 50% sent la zona d’Andalusia on s’aconsegueix una major difusió.

Considerada per molts la millor varietat del món. És majoritària en la província de Jaén i en la D.O Sierra de Segura, Baena, Priego de Córdoba i Sierra Magina.

Una característica molt important de les oliveres picuals és la seva alta productivitat. Això ha influït en una intensificació de les seves plantacions. A més l’arbre s’adapta perfectament a diverses condicions de clima i sòl sent tolerant a les gelades. Els únics factors perjudicials per a aquesta varietat són les sequeres i els terrenys molt calcaris.

La varietat picual té un rendiment gras elevat que pot aconseguir el 25%, un elevat índex d’estabilitat (pel seu alt contingut en Polifenoles) i un alt contingut en àcid oleic. Destacarem també la seva elevada resistència a l’enranciment gràcies a la quantitat d’antioxidants d’origen natural que conté.

El seu oli posseeïx una gran força, sabor afruitat, una amargor intens i clars tons picants. Els olis de muntanya solen ser més suaus que els de pla i tenen un sabor fresc i suau.